Normal_leerlingenvervoer_gehandicapte_leerlingen_speciaal_en_bijzonder_onderwijs

Afgelopen vrijdag heeft een gehandicapt meisje bijna 3 uur vastgezeten in een busje voor het leerlingenvervoer. De chauffeur was haar vergeten. Omwonenden ontdekten het meisje in de afgesloten bus en belden de politie. Dit melden Metro, het AD en RTV Utrecht. 

Het meisje zat in een bus van het bedrijf Klomp. De chauffeur parkeerde zijn bus in de Utrechtse wijk Overvecht en ging daarna weg. Hij dacht dat hij klaar was met zijn werk. Omwonenden belden de politie toen zij het meisje in de afgesloten bus ontdekten. Het lukte de politie in eerste instantie niet om het meisje uit de bus te krijgen; omdat het glas van het gehandicaptenbusje extra beveiligd is was de ruit moeilijk in te slaan. Uiteindelijk werd er een ruit met behulp van omwonenden ingeslagen, maar het meisje had toen al een kleine 3 uur in de bus opgesloten gezeten. 
 
RTV Utrechts meldt dat er al jarenlang geklaagd zou worden over het vervoerbedrijf Klomp. Het vervoer zou een ‘chaos’ zijn. Het bedrijf wil niet op het incident ingaan. Wel heeft Klomp toegeven dat er begin dit schooljaar klachten waren. De problemen zouden inmiddels zijn opgelost, aldus de vervoerder. Raadslid Vincent Wijlhuizen heeft de gemeente om opheldering gevraagd over de vele klachten over het leerlingenvervoer. 
 
© Nationale Onderwijsgids