Normal_passend_speciaal_onderwijs_leerling_leerkracht_docent_les

In oktober ontvangt Zeeland 1,9 miljoen euro aan Europese subsidie om jongeren en vijftigplussers aan een baan of beroepsgerichte opleiding te helpen. 560.000 euro van dit bedrag gaat naar het speciaal voortgezet en praktijkonderwijs. Dit meldt de PZC. 

De Europese subsidie is onderdeel van een tweejarig actieplan. Ruim 1,3 miljoen euro gaat naar de dertien Zeeuwse gemeenten. Zij gaan dit bedrag deels gebruiken om kwetsbare jongeren, dus jongeren met weinig opleiding of sociaal-maatschappelijke problemen, een beroep te laten leren en een baan te bezorgen. Banenjagers, arbeidscoaches en re-integratietrajecten zijn onderdeel van de aanpak. 
 
Van het overige bedrag gaat 560.000 euro gaat naar het praktijkonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs. Deze onderwijsgroepen moeten branchegerichte opleidingen voor scholieren gaan creëren. Ook moeten zij stage- en arbeidsplaatsen voor hun leerlingen gaan vinden. Zeeland kreeg dit jaar ook al 1,4 miljoen euro subsidie om het groeiend aantal werkloze jongeren te beteugelen. 
 
© Nationale Onderwijsgids