Normal_bouwvakker_bouw_bouwpersoneel

De bouw van het nieuwe kindcentrum in Borgele, bij Deventer, kan alsnog doorgaan. In het centrum worden onder meer een basisschool, een school voor speciaal onderwijs en kinderopvang gevestigd. De bouwplannen werden eerder in de ijskast gezet door de bezuinigingen van de rijksoverheid op nieuwbouw en renovatie van scholen. Dit meldt De Stentor.

De plannen van het kabinet om subsidie voor onderwijshuisvesting voortaan direct over te maken aan de schoolbesturen leidde tot een investeringsstop van de gemeente Deventer in schoolgebouwen. Het project verkeerde sinds najaar 2013 in een impasse. Ondanks aanmaningen tot spoed van verschillende partijen wilde de gemeente pas na de zomer een besluit nemen over de komst van het centrum.

Nu heeft de gemeente besloten alsnog 500.000 euro beschikbaar te stellen voor de bouw. De architect kijkt nu of er aanpassingen mogelijk zijn in het ontwerp waardoor de bouwkosten worden beperkt. In het kindcentrum krijgen verschillende partijen een plek: de academische basisschool De Borgloschool, school voor speciaal onderwijs De Linde, dagcentrum 't Lantaarntje, Allio Kinderopvang en Stichting de Parabool voor mensen met een verstandelijke beperking.

© Nationale Onderwijsgids