Normal_4785317419_5c201be35f_o

De Praktijkschool in Helmond staat de komende vier weken in het teken van het WK voetbal. De leerlingen van de school voor speciaal onderwijs volgen allemaal vakken waar een voetbaltintje aan is gegeven. “Door alles op te hangen aan een WK probeer je ze enthousiast te krijgen," aldus docent Marlon Tielemans. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

De gymles zal bijvoorbeeld draaien om het nemen van penalty's, terwijl de leerlingen voor het vak Nederlands een elfje, een gedicht van elf woorden, moeten schrijven. "Er is ook aandacht voor de landen die deelnemen aan het WK", vertelt Tielemans. "Ze moeten bijvoorbeeld de hoofdstad van Ghana opzoeken, hoeveel inwoners het land heeft en wie de beste voetballer is. Zo laat je ze kennismaken met andere culturen."
 
Het idee achter de introductie van het WK-thema in alle vakken is de leerlingen stimuleren om iets te leren. De leerlingen op de Praktijkschool zouden op het vmbo buiten de boot vallen vanwege een leerachterstand. "Je moet die jongens niet uit een boek laten leren," zegt Tielemans. "Rekensommen als 7 x 3 = 21 zijn veel te abstract voor ze. Door alles op te hangen aan een WK probeer je ze enthousiast te krijgen."
 
© Nationale Onderwijsgids