Logo_download__1_

Er wordt een bedrag van 4,1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de vestiging van Kind en Jeugdcentrum Heliomare op locatie de Velst. De Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland stellen het bedrag beschikbaar aan de gemeente Heemskerk. Het KJC wordt een centrum voor speciaal onderwijs en revalidatie van jongeren en kinderen. Dit meldt de provincie Noord-Holland. 

De gemeente Heemskerk heeft in 2013 aan de provincie laten weten te onderzoeken of Heliomare op de Velst gevestigd kon worden. Afgelopen week heeft de gemeenteraad de locatie goedgekeurd waardoor een subsidieaanvraag bij de provincie kon worden ingediend. De provincie stelt een subsidie van 4,1 miljoen euro beschikbaar. Dit geld zal door de gemeente worden gebruikt om de locatie bouw- en woonrijp te maken en om de noodzakelijke openbare infrastructuur aan te leggen. 
 
De bouw van een nieuwe woonwijk is al gepland voor locatie de Velst. Ook liggen er reeds plannen voor de realisatie van een multifunctionele sportaccommodatie. 
 
© Nationale Onderwijsgids