Normal_5671882141_383ac75baf_o

De afgelopen twee dagen vierde de Bombardon, basisschool voor speciaal onderwijs uit Almere, feest. De school bestaat 30 jaar. Tegelijkertijd met het lustrumfeest vierden alle leerkrachten samen hun verjaardag. Daarom kregen de leerlingen gedurende twee dagen afwisselende feestactiviteiten aangeboden. Dit meldt Dichtbij.nl. 

De school voor speciaal basisonderwijs heeft het lustrumprogramma aangepast aan de leerlingen. De Bombardon houdt de filosofie aan dat kinderen zowel cognitieve als creatieve uitdaging nodig hebben; dit was terug te zien in de georganiseerde activiteiten. Daarnaast is het voor de kinderen belangrijk dat er structuur en herkenbaarheid is. Daarom werden de workshops in de vaste groepen gevolgd. Ook waren er rustmoment in de eigen groep tussen de activiteiten. 
 
Na de opening volgden de kinderen per klas een programma van workshops. Samen met de slagwerkers Sjakie en Harrie, ook wel bekend als de Vuilnismannen, gingen ze trommelen. Of ze gingen circusworkshops doen bij de kunstenaars van theaterbureau Giel van Dam. Knuffelen op de mobiele kinderboerderij Bert's farm was er ook bij. Daarnaast zijn er ook sport- en spel activiteiten en kook- en bak lessen. 
 
Op dinsdag hielden de kinderen, samen met hun ouders, het 'mega-Bombardon slagwerkspektakel'. De 200 kinderen deden dit onder leiding van Sjakie en Harrie.  
 
© Nationale Onderwijsgids