Normal_schoolplein_spelen

UTRECHT - Op de Bertha Muller School in de Utrechtse wijk Overvecht zitten leerlingen die extra begeleiding nodig hebben. Omdat ze bijvoorbeeld autistisch of slechthorend zijn, ontstaan op het schoolplein soms misverstanden. Daarom bedacht de schoolleiding een oplossing: een schoolplein dat is onderverdeeld in drie kleurrijke vlakken. Dat meldt Deweekkrant.nl.

Er is een blauw vlak waar kinderen rustig kunnen spelen, bijvoorbeeld in de zandbak of op de glijbaan. In een geel vlak kunnen ze samen spelletjes doen, zoals tikkertje. En een rood vak biedt ruimte voor teamsporten als voetbal. Voor elk vak krijgen kinderen een lint met een aparte kleur, zodat duidelijk is waar ze spelen. Door de onderverdeling in verschillende vlakken is het schoolplein veel rustiger en overzichtelijker geworden.

De Bertha Muller School is een school voor primair onderwijs die speciaal onderwijs biedt aan slechthorende kinderen, dove kinderen die zijn aangewezen op tweetalig onderwijs, kinderen met ernstige spraak- en/of taalmoeilijkheden en kinderen met autismespectrumstoornissen. Daarnaast zijn er vijf zorggroepen met peuters gehuisvest.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres