Normal_klas__kinderen__po__so__groep__jongens__ict__laptop__tablet

Online leermiddelenwinkel Educatheek wil bijdragen aan het uitdagen van leerlingen en heeft daarom een challenge uitgeschreven. In deze challenge staan de 21e eeuwse vaardigheden centraal; leerlingen moeten samenwerken en creatief zijn en sociaal. Educatheek daagt leerlingen namelijk uit om een maatschappelijk doel in de eigen buurt in het zonnetje te zetten. Dit meldt Educatheek.

Dat lokale maatschappelijk doel mag van alles zijn; een kinderziekenhuis, de sportclub of lokale bibliotheek maar ook de overblijfmoeders of de conciërge van school bijvoorbeeld. Als deze persoon of instantie zich maar belangeloos inzet voor kinderen, de school of maatschappij.

Door mee te doen aan de challenge kunnen leerlingen een lesmaterialenpakket winnen voor hun school. De leerlingen mogen zelf bedenken hoe ze de challenge vormgeven: een video, gedicht of knutselwerk, alles mag. Deelnemers kunnen hun inzending mailen naar info@educatheek.nl onder vermelding van 'challenge'. Vermeld ook je naam, contactgegevens en het maatschappelijk doel dat je wilt nomineren in je bericht. Ook kan de inzending per post verstuurd worden naar EDG Thuiswinkel BV, tnv Challenge Educatheek, postbus 43070, 3540 AB Utrecht. Inzendingen die voor 1 juni 2018 binnen zijn (per post of email) maken kans op de prijzen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids