Normal_flag-75047__340

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven zijn vrijdagavond 16 november aanwezig bij de 37e editie van het Peter Stuyvesant bal in New York. De opbrengsten van het Peter Stuyvesant bal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de 'Netherland-America Foundation' waar Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer van zijn. De 'Netherland-America Foundation' (NAF) ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het Peter Stuyvesant bal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur.
 
Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven zijn donderdag 15 november, Nederlands-Amerikaanse erfgoeddag, aanwezig bij de plantceremonie van 800 tulpenbollen in Corlears Hook Park in Manhattan. Deze bollen zijn op 19 april jongstleden ter gelegenheid van de Nederlands-Amerikaanse vriendschapsdag aangeboden door de consul-generaal aan de stad New York. Deze gift symboliseert de innige en langdurige banden tussen Nederland en de stad New York. Donderdagavond wonen Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven de receptie bij van de NAF. Deze receptie vindt plaats ter gelegenheid van het symposium van de foundation dat als thema heeft ‘Science, Technology and the Future’. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids