Kinderfysiotherapeute Suzanne van Snippenberg schreef een praktische gids over prikkelverwerking bij kids. Foto: John Voermans

Hoe zorg je ervoor dat een kind alle prikkels die het op een dag binnenkrijgt, op een goede manier verwerkt? Hoe voorkom je overprikkeling? Kinderfysiotherapeute Suzanne van Snippenberg schreef ‘De gids over prikkelverwerking bij kids’, waarin zij 80 praktische (beweeg)tips geeft die kinderen letterlijk sterker in het leven laten staan. Dit meldt Scrivo Media.

Kinderen krijgen elke dag grote hoeveelheden prikkels te verwerken via hun zintuigen. Met name gevoelige kinderen kunnen veel last hebben van alles wat er in een klas of op het schoolplein gebeurt. Wanneer al deze indrukken niet op tijd kunnen worden verwerkt, raakt een kind overprikkeld, wat zich onder meer kan uiten in een woede-uitbarsting of huilbui. "De kunst is om prikkels tijdig en op een fijne manier een plekje te geven", vertelt auteur Suzanne van Snippenberg. Dit kan onder andere door te ontladen; letterlijk even alles uiten wat er teveel in je zit. In de gids staan veel tips om dat op een leuke manier met je kind te doen.’

"Om sterker in je schoenen te staan moet je je lijf goed kunnen voelen en daarvoor is beweging nodig", aldus de kinderfysiotherapeute. "Ik merkte in mijn praktijk dat zowel ouders als professionals heel erg op zoek waren naar dit soort handvatten."

In het boekje doet Suzanne van Snippenberg de lezer veel suggesties aan de hand. Van massage tot stoeien, van diepe druk tot stevig staan. "Allemaal verschillende manier om te ontladen, te ontspannen en je stevig te voelen. Zo kunnen ouders met hun kinderen op zoek naar de manier die voor hen het beste werkt."

De gids over prikkelverwerking bij kids  wordt uitgegeven door Scrivo Media, een uitgeverij die is gespecialiseerd in (kinder)boeken rondom hoogsensiviteit. De gids maakt deel uit van de Kanguru-reeks, een serie laagdrempelige en handzame boekjes voor ouders en verzorgers rondom verschillende opvoedthema’s. Eerder verschenen in deze serie onder andere gidsen over onderwerpen als hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, emoties, autisme en rouw.

De gids is voor €9,95 te bestellen op www.scrivomedia.nl en diverse (internet)boekhandels. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids