Normal_keolis-blauwnet-lente-groen

Vanaf zondag 1 augustus 2021 kunnen treinreizigers met een Nederlandse OV-chipkaart reizen tot het Duitse station Gronau. Hiervoor is op station Gronau een Blauwnet in- en uitcheckpaal geplaatst. De provincie Overijssel wil hiermee reizen over de grens gemakkelijker maken. Veel studenten en forenzen maken gebruik van deze treinverbinding. Kortingsabonnementen op een OV-chipkaart zijn geldig tot station Gronau, net als het Nederlandse studentenreisproduct.Dit meldt de provincie Overijssel. 

In de treinen tussen Enschede en Gronau (RB51 en RB64) zijn de regionale tarieven van het Nederlandse Blauwnet en Duitse Westfalentarif beide geldig.
 

Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe

 
De realisatie is tot stand gekomen in samenwerking met de partners Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), Deutsche Bahn en Keolis Nederland. Dit als onderdeel van de samenwerking tussen de Nederlandse grensprovincies en Noordrijn-Westfalen en op verzoek van reizigersorganisatie ROCOV.
 
Op dit moment gelden er vanwege de coronapandemie regels en beperkingen rondom reizen vanuit Nederland naar Duitsland. Die gelden ook voor treinreizigers tussen Enschede en Gronau.
Meer informatie over reizen met Blauwnet is te vinden op blauwnet.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids