Normal_fotobep1

Voor de opleiding Small Business & Retail Management kregen twee studenten de opdracht om een nieuwe aanpak voor een maatschappelijk probleem te formuleren. Ze bedachten de Beptab, een app om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Twee jaar later is dit idee van een schoolproject doorgegroeid naar een product dat vanaf nu beschikbaar is. Dit meldt Beptab.

Een goed idee bedenken is één ding, maar dit doorontwikkelen naar een product is een heel ander verhaal. "Je begrijpt dat we onze studie even naar de achtergrond hebben geschoven. We zijn nu ongeveer twee jaar fulltime bezig met het ontwikkelen van de app. Van het zoeken naar investeerders tot het bedenken van het design en het uitvoeren van de marketing.” 
 
Lang niet alle ouderen hebben al ervaring met het werken op een tablet of smartphone. Daarom stond bij de ontwikkeling gebruiksgemak op nummer 1. Op het startscherm staan slechts drie grote knoppen: willekeurig beppen, bekende beppen en beplijst, waarop de gebruiker kan drukken. Ouderen die al een Android telefoon of tablet hebben kunnen enkel de applicatie downloaden. Ouderen die geen internet hebben, kunnen via de website van beptab een abonnement krijgen met een internetverbinding en een tablet waar de applicatie al op staat geïnstalleerd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids