Normal_college__studenten__collegezaal__studie

Handicap + studie wil docenten meer tips gaan geven over hoe zij hun onderwijs toegankelijker kunnen maken voor studenten met een functiebeperking. Hiervoor zoekt de organisatie naar studenten met een functiebeperking die concrete tips hebben hoe docenten hun colleges, toetsen of werkgroepen zo kunnen aanpassen dat ze toegankelijker worden voor alle studenten. Dat meldt Handicap + studie.

De organisatie vraagt de studenten die willen helpen twee keer om hun mening. De eerste keer over de ervaringen van de studenten met hun docenten en welke tips zij zouden geven. De tweede keer vraagt de organisatie om te kijken naar de teksten van de tips. Hierbij moet gekeken worden of ze goed zijn geformuleerd en of de studenten zich hierin herkennen.

Daarnaast is de organisatie bezig met een webtool 'studieproces in kaart' en wil ook hiervoor input van studenten. De organisatie wil onder meer weten wat er volgens de studenten nodig is om www.studieprocesinkaart.nl beter geschikt te maken voor studenten. Hierbij valt te denken aan of er informatie ontbreekt en wat studenten op voorhand willen weten over studeren met een functiebeperking. Ook wordt studenten gevraagd om de aanpassingen van de webtool te testen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids