Normal_foto_liz_chermin

Met ingang van 1 juni 2016 is Liz Chermin benoemd als lid van het College van Bestuur van HAS Hogeschool. Daarmee is het College van Bestuur van de HAS weer voltallig, na het terugtreden van Frederike Praasterink per 1 april aanstaande. Dat meldt HAS Hogeschool.

Liz Chermin zal binnen het College van Bestuur onder meer verantwoordelijk zijn voor de portefeuilles Kennistransfer en Regionalisering. Chermin studeerde beleidswetenschappen in Nijmegen, startte als docent Algemene Economie bij onder andere Hogeschool West Brabant en bekleedde vanaf 2004 directiefuncties binnen Avans Hogeschool, als laatste als directeur van de Academie Marketing en Business Management. Sinds 2011 is Chermin rector van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven.

“Ik verheug me erop deze rol voor HAS Hogeschool te vervullen”, vertelt Chermin. “De wijze waarop de HAS regionaal is verankerd en mede haar verantwoordelijkheid voor ontwikkeling van de sector neemt, inspireert. Voor mij is de HAS niet zomaar een hogeschool. Ze noemt zich niet voor niets eigenwijs of liever eigenzinnig. Dit is een omgeving waarin ik bijzonder goed gedij, zoals alle collega’s van het prachtige Van Maerlantlyceum ongetwijfeld kunnen beamen.”

“We zijn blij met de komst van Liz Chermin”, zegt Hans Huijbers, voorzitter van de Raad van Toezicht van HAS Hogeschool. “We hebben de afgelopen jaren veel bereikt. Als onderdeel van onze ambitie is het verder versterken van onze inbedding in de regio’s en een verdere versterking van onze goede verbinding met bedrijven en organisaties in de sector cruciaal. Met de komst van Liz kan de HAS daar verder aan bouwen. Zij zal de HAS verder weten te stimuleren de verbindingen met bedrijven in onze regio’s uit te bouwen vanuit een goede verbinding met het onderwijs van HAS Hogeschool. Van een dergelijke dynamische omgeving profiteren zowel onze studenten als de bedrijven in de sector.”

© Nationale Onderwijsgids