Kinderen stappen het liefst een spookhuis binnen met Freek Vonk

Nog even en Halloween staat weer voor de deur. Walibi Holland heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1025 respondenten, waaruit blijkt dat Nederlandse volwassenen geen helden zijn als het aankomt op griezelen. 40 procent van de Nederlanders geeft aan weleens bang te zijn in het donker. Slechts 25 procent van de Nederlanders vindt het leuk om te griezelen, maar toch gaat 55 procent van de Nederlandse volwassenen liever een spookhuis in dan dat zij een ritje in een achtbaan maken. Als we dan een spookhuis betreden, doen we dat het allerliefste met een sterke man. Ruim 75 procent van de Nederlanders gaf aan het liefst met Rico Verhoeven een spookhuis te betreden. Dit meldt Walibi Holland.

Een spookhuis bezoeken Martien Meiland slaat de gemiddelde Nederlandse volwassene liever over, zij geven ons het minst veilig gevoel in een angstige situatie. Waar volwassenen zich het liefst verschuilen achter de brede rug van Rico Verhoeven, stappen kinderen (60 procent van de ondervraagden) het liefst samen met Freek Vonk een spookhuis binnen.

Griezelen tijdens Halloween

Inmiddels is Halloween een evenement waar we in Nederland niet meer omheen kunnen. Kinderen blijken er zelfs meer van te houden dan hun ouders. Maar liefst 6 op de 10 kinderen vindt het leuk om af en toe te griezelen tegenover 4 op de 10 volwassenen. Uit het onderzoek blijkt verder dat 63 procent van de ouders hun kinderen tussen de 6 – 12 jaar weleens een programma laat kijken met een hogere kijkwijzer aanduiding dan de leeftijd van het kind. 

Spooky Days

Op 8, 9 en 15 tot en met 30 oktober zijn er in Walibi Holland weer de Spooky Days. Speciale dagen voor kinderen van 6 tot 12 jaar die ervan houden door griezelzones te dwalen en oog in oog te staan met vampiers, piraten en trollen. Openingstijden zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur en de toegangsprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is 36 euro. Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar kost een toegangskaartje 29 euro. 

Door: Nationale Onderwijsgids