Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

Nederland heeft nu de laagste jeugdwerkloosheid in ruim 8 jaar. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er zijn nu meer jongeren aan het werk dan voor de crisis. Afgelopen maand waren er bijna 1,3 miljoen jongeren aan de slag. In februari 2009 waren dat er 1.285.000. Dit meldt Rijksoverheid.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is blij met deze cijfers: "Fantastisch dat er nu zoveel jongeren aan het werk zijn. Nu al meer dan voor de crisis! We hebben nu zelfs de laagste jeugdwerkloosheid in ruim 8 jaar. Dat is iets om trots op te zijn. En ook mooi om te zien dat zoveel jongeren hun dromen kunnen verwezenlijken. Maar we zijn er nog niet. We willen natuurlijk nog meer mensen aan de slag helpen. Jong en oud."
 
Het Centraal Plan Bureau verwacht in de juniraming dat de werkloosheid de komende tijd verder daalt. Dit jaar tot 444.000 en volgend jaar tot 427.000.
 
Minister Asscher: "De vooruitzichten zijn goed. De economie groeit harder dan verwacht. Er zijn meer banen en meer vacatures. Het Centraal Plan Bureau verwacht dat de werkloosheid de komende maanden nog verder daalt. Een mooi signaal."
 
Het UWV verstrekte eind mei 386.000 ww-uitkeringen. Dat zijn er 16.000 minder dan in april. En 63.000 minder dan een jaar geleden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids