Normal_copyright_stockfreeimages_kantoor_werk_werken_overleg

UWV en Quint Academy, de opleidingstak van adviesbureau Quint Wellington Redwood, bouwen de bestaande samenwerking op het gebied van IT-opleidingen verder uit. De kern van de nieuwe afspraken is dat in de maand april 2016 tegenover elke betaalde training bij Quint Academy een kosteloze training staat voor een werkzoekende die ingeschreven is bij het UWV.

Al in 2015 sloegen UWV en Quint Wellington Redwood de handen ineen om het tekort aan gekwalificeerd IT-personeel aan te pakken. Het initiatief UWV@QuintAcademy biedt werkzoekenden met een WW-uitkering kosteloos trainingen aan. Deze regeling blijkt een groot succes te zijn: veel werkzoekenden maakten al gebruik van de geboden mogelijkheid.
 
UWV heeft de maand april uitgeroepen tot ‘De Maand van ICT’. Quint haakt daarop in door in die maand het opleidingsprogramma van UWV@QuintAcademy uit te breiden: tegenover elke betaalde training die door een werkgever wordt uitbesteed bij Quint Academy, staat in de maand april 2016 een kosteloze opleidingsplek voor een werkzoekende. Werkgevers die dus investeren in de kennis van hun eigen medewerkers, investeren daarmee tegelijk in menselijk kapitaal buiten hun eigen organisatie, en daarmee in de Nederlandse kenniseconomie.
 
Uit onderzoek van UWV naar de werkgelegenheid in de IT-sector blijkt een groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel op hoger beroepsniveau. In dat kader biedt Quint Academy trainingen op het gebied van onder meer Agile, Lean IT, DevOps, Sourcing en Best Value Procurement, IT Servicemanagement, Governance en Regievoering. Het gaat hierbij niet om omscholingstrajecten, maar juist om trainingen die een impuls geven aan de al aanwezige vakkennis. Het brengt de kennis van de werkzoekende up-to-date waardoor het zelfvertrouwen groeit en de kansen op de arbeidsmarkt toenemen. Werkzoekenden kunnen zich in overleg met hun UWV-adviseur en op basis van een passend CV aanmelden.

© Nationale Onderwijsgids