Normal_babchouston-women-financial-seminar-sarah-worthy-april-2012-9-81662
Op dinsdag 22 september start in Emmen een serie bijeenkomsten voor vrouwen die nu geen werk hebben, maar wel weer iets willen doen. Te denken valt hierbij aan (vrijwilligers)werk, een opleiding of het starten van een eigen onderneming. Emmen is de zestiende gemeente in Nederland waar het succesvolle project wordt uitgevoerd, zo meldt de gemeente. 

Vaak willen deze vrouwen (weer) aan de slag, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. De tafel van één helpt ze op weg. De opzet is eenvoudig: vrouwen volgen een serie van zeven gratis tafelgesprekken en workshops. Dankzij een speciaal ontwikkelde gespreksmethode inspireren en motiveren de deelnemers elkaar. Onafhankelijk onderzoek van DSP heeft uitgewezen dat van alle vrouwen die hebben deelgenomen 20 procent een (betaalde) baan heeft gevonden of een opleiding is gaan volgen. Driekwart van de deelneemsters zegt een positieve wending te hebben gegeven aan hun leven, dankzij dit project.

Enkele reacties van deelnemers aan De tafel van één in andere gemeenten in Nederland: “Mijn jongste gaat sinds kort naar school. Ik wil niet alleen thuis zitten. Ik wil iets gaan doen. De tafel van één stimuleert mij tot actie." Een andere deelneemster vertelt: "Ik heb zoveel geleerd over mezelf en van anderen. Mijn zelfbeeld is veel positiever geworden."
 
De tafelgesprekken starten op dinsdag 22 september van 9.30 tot 11.30 uur in de bibliotheek in Emmen. De overige data van deze serie zijn: 29 september, 6, 13 en 27 oktober en op 3 en 10 november. Begin 2016 start een nieuwe serie. Inschrijven kan via eigenkracht@emmen.nl. Deelname is gratis. Ook mensen die als tafelbuddy een groep willen begeleiden, kunnen zich aanmelden via dit e-mailadres. Dit is een project van WOMEN Inc. in samenwerking met de gemeente Emmen. 
 
© Nationale Onderwijsgids