Logo_nationale_werkbezoek_dag

Voor het succesvol zoeken naar een baan is het reageren op vacatures niet altijd voldoende. Contacten leggen en netwerken zijn tegenwoordig van enorm belang. Daarom doet hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van Tilburg University ook dit jaar samen met steun van diverse maatschappelijke organisaties een oproep voor een Nationale Werkbezoek Dag op 11 december aanstaande. 

Bedrijven en publieke organisaties die meedoen, kunnen die dag werkzoekenden uitnodigen. Werkzoekenden kunnen op hun beurt aangeven bij wat voor een soort bedrijf of instelling en in welke regio zij graag op bezoek zouden willen. Via de website nationalewerkbezoekdag.nl en via Twitter kan dat bekend worden gemaakt.

Doel van de Nationale Werkbezoek Dag is dat werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen en informatieve gesprekken voeren binnen bedrijven en publieke instellingen. De organisatie kan zich op haar beurt presenteren aan de buitenwereld. De Werkbezoek Dag kent een vrijwillig karakter. Op de website staan tien praktische tips voor het organiseren van de werk-bezoeken voor bedrijven en bezoekers. Bedrijven kunnen zich daar ook aanmelden. Ook werkbezoeken over de grens met Vlaams België behoren tot de mogelijkheden.

Het startsein van de Werkbezoek Dag in Nederland wordt gegeven op donderdag 11 december om 9.30 uur in het Netwerkcafé te Den Haag. Onder meer voormalig generaal van de Landmacht Hans Couzy zal spreken.

© Nationale Onderwijsgids