Normal_orangutan_aap_dierentuin_wiki_-c_

MIDDEN-DELFLAND - Adri van Reijm, directeur van het Lentiz Maaslandcollege in Midden-Delfland, kan zich niet vinden in de opmerking die minister Jet Bussemaker (PvdA) van Onderwijs onlangs maakte over pretopleidingen in het mbo. Dat meldt Omroep West.

Bussemaker zei vorige week een einde te willen maken aan de vele pretopleidingen in het mbo, zoals dierenverzorging en winkelpersoneel. Dergelijke opleidingen zouden namelijk nauwelijks aansluiting vinden op de arbeidsmarkt, waardoor afgestudeerden werkloos thuis komen te zitten.

Van Reijm kan zich in het geval van dierenverzorging niet vinden in deze uitspraak. "We hebben zelf vorig jaar nog onderzoek gedaan naar de banen waarin onze leerlingen terecht zijn gekomen. In alle opleidingen slagen onze studenten erin werk te vinden na afloop van hun studie", aldus de directeur. Naast meer passende banen als dierenspeciaalzaken en dierenklinieken, komen veel ex-deelnemers ook in andere sectoren terecht.

Van Reijm benadrukt echter wel dat de droom van veel jongeren die een opleiding dierenverzorging doen om te gaan werken in een dierentuin of het dolfinarium minder realistisch is. "Iedereen begrijpt dat dat slechts voor een enkeling is weggelegd."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem