BOOR banenverlies, miljoenentekort

ROTTERDAM - De Rotterdamse onderwijsstichting BOOR heeft een groter tekort moeten inboeken dan verwacht. Het tekort over 2012 bedraagt 7 miljoen euro in plaats van de geraamde 1,5 miljoen euro. Daarover bericht de Algemene Onderwijsbond (AOb).

De stichting wil het tekort opvangen door 143 banen te schrappen ten behoeve van een vervanginsgpool en speciale projecten. Volgens de AOb gaat het om een reorganisatie, maar het bestuur van de stichting ontkent dit.

De medezeggenschapsraad en de onderwijsvakbond  maken zich zorgen over de gevolgen van de bezuiniging voor de onderwijskwaliteit in het Rotterdamse openbare onderwijs. Zo zou er nu al regelmatig geen vervanging beschikbaar zijn bij ziekte of verlof.

De Rotterdamse onderwijsorganisatie bevindt zich al langer in financieel zwaar weer. Op 2 april wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar betrokkenen elkaar kunnen spreken over de situatie.

BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. In totaal zijn er 85 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink