Normal_utrecht_university_business_course_logo

UTRECHT - Drie studenten van de Universiteit Utrecht zijn gestart met het nieuwe excellentieprogramma Utrecht University Business Course. Met dit programma willen zij de afstand tussen studenten en bedrijven verkleinen.

"We merkten dat er een gat zat tussen de academische opleiding en de praktijk en hebben dat hier zelf kunnen invullen", aldus een van de studenten. Een groep van 25 excellente studenten zal vanaf 18 maart meedenken over complexe problematiek die komt kijken bij een beginnend bedrijf.

UtrechtInc, een locatie waar jonge ondernemers zich kunnen vestigen en ontplooien, levert de bedrijven waarvoor de excellente groep aan de slag gaat. De studenten krijgen daardoor te maken met een methode waarvoor ze zowel de bedrijfspraktijk ondervinden, als zich kunnen verdiepen in de achterliggende theorie bij concrete problemen. Ook de startende ondernemers hebben hier veel profijt van. Zij kunnen de hulp van de studenten direct omzetten in beleid.

De studenten zullen bij het traject ondersteund worden door hoogleraren, consultants van de Boston Consulting Group en het Center for Entrepreneurship. Dit sluit ook goed aan bij de visie van de universiteit om meer samenwerking met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en alumni te bewerkstelligen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem