meertalig onderwijs amsterdam

AMSTERDAM - Scholen in Amsterdam moeten meertalig onderwijs gaan geven. Hiervoor zouden de lerarenopleidingen in de hoofdstad docenten moeten gaan opleiden. Dat vindt D66 Amsterdam. 

Volgens de democraten heeft Amsterdam een achterstand op het gebied van internationaal onderwijs op de rest van het land en de partij wil die snel inlopen. "Amsterdam is de meest internationale stad van het land, maar blijft met het aanbod vreemde talen op de basisschool ver achter op andere steden", aldus D66-onderwijswoordvoerder Carlien Roodink.

De pabo van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), maar ook de academische pabo van de UVA en de VU bieden nu geen opleidingen voor tweetalig of vroeg vreemdetalenonderwijs aan. "Als de stad een inhaalslag wil maken op het gebied van het aanbod vreemde talen dan moeten we docenten daar ook goed in opleiden", zegt Roodink.

Uit wetenschappelijk onderzoek zou volgens D66 blijken dat internationaal onderwijs goed is voor de aansluiting op de middelbare school en voor de sociale en culturele vorming van basisschoolleerlingen.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink