Logo_prins_claus_conservatorium_logo_2011

Het Prins Claus Conservatorium organiseert op vrijdag 21 en zaterdag 22 november Brass Splendour 2014. Dit is een concert dat gegeven wordt door het symfonisch koperensemble, slagwerk en orgel. Het ensemble bestaat uit studenten van de afdeling klassieke muziek. Het Prins Claus Conservatorium is een onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. 

Docent Leendert Runia dirigeert het ensemble. Werken van de Nederlandse componisten Koetsier en Van Otterloo staan op het programma. Daarnaast zal het ensemble ook Festmusik der Stadt Wien van Strauss en Music for the Royal Fireworks van Händel spelen. De studenten uit de orgelklas zullen op de avonden ook plaatsnemen achter de orgels in de kerken. Zij zullen onder meer werken van Franck spelen en de bekende Toccata en Fuga van Bach spelen.
 
De concerten vinden plaats in de Groate Kerk te St. Jacobiparochie op vrijdag 21 november en de Martinikerk te Groningen op zaterdag 22 november. De concerten beginnen om 20:15 uur. De entree bedraagt 10 euro en kaarten zijn hier te reserveren. 
 
© Nationale Onderwijsgids