Normal_pexels-nataliya-vaitkevich-6863175

Als een berg zien we er vaak tegenop; de boekhouding. De boekhouding is vaak tijdrovende klus die we het liefst zo lang mogelijk uitstellen en daardoor wordt het nog tijdrovender. Het ergste is nog dat we vaak niet eens weten of we het allemaal wel goed doen. Want boekhouden is een vak apart. Denk je, stel dat er een heel fijn programma is die al deze stress en tijd voor jou uit handen neemt? Sterker nog een programma dat de boekhouding bijna leuk maakt en zorgt dat alles klopt.

 

 

Gemaakt voor en door ondernemers

Dat is dan iets wat we wel leuk vinden, cijfers die kloppen. Er zijn diverse  boekhoudprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Jorrt. Deze is gemaakt door ondernemers die ook wel klaar waren met het ‘ouderwetse’ boekhouden. Het is gebruiksvriendelijk en volledig geautomatiseerd. Dat maakt dat je zo klaar bent met je boekhouding. Koppel je zakelijke rekening(en) aan het programma en deze leest elke nacht de bij- en afschrijvingen in. Heb je veel vaste bij- en afschrijvingen dan wordt dit ingesteld en automatisch verwerkt. De betalingen of afschrijvingen die niet worden herkend moet je handmatig toewijzen en dat was het.

Alle aangiftes

Dan heb je natuurlijk ook te maken met die fijne BTW aangiftes, voor de één is dit per kwartaal en voor de ander per maand. Hoe dan ook, ze moeten wel gedaan worden. Waar dat voorheen puzzelen was, is het nu een kwestie van 1 druk op de knop. Het programma houdt automatisch bij wat er aangegeven moet worden en dus is het een kwestie van doorlezen, controleren en versturen. Net als de belastingaangifte. Van je boekhoudprogramma  krijg je fiscaal advies gedurende het jaar, zo weet je zeker dat je optimaal gebruik maakt van alle fiscale voordelen die er zijn en dat je niet teveel betaald. Ook alle gegevens voor de aangifte worden gedurende het jaar toegevoegd en ook de aangifte is dus heel makkelijk zelf te doen.

Projectadministratie

Er is ook een module waarin je de werkuren kan bijhouden, ze kan koppelen aan een project en dit project kan je weer koppelen aan een klant. Op deze manier krijg je inzicht in je uren inzet, capaciteit, efficiëntie en in je uur prijzen. Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk besparen op uren inzet maar wel kwaliteit leveren. Je kan dit dus mooi bijhouden. En natuurlijk ook het up-to-date houden van de algehele cijfers. Ook hiervoor is een praktisch overzicht voor gemaakt. Op het dashboard kun je precies zien hoe het gaat in je bedrijf, wat de verschillen zijn ten opzichte van het vorige jaar (vorige jaren). Mooi is dat er ook een prognosefunctie in het systeem zit. Dus je kunt een prognose maken voor komende jaren, wat heel handig kan zijn voor eventuele financieringen. De boekhouding zal nooit meer zo zijn als vroeger, wellicht komt er zelfs een tijd dat je met veel plezier je boekhouding gaat doen. Tien minuten per maand moet zeker lukken toch? Dat is een hele interessante tijdsbesparing, reken dat maar even door in geld en kijk wat je op jaarbasis bespaart.