Normal_3910

UTRECHT - In 2011 worden 45 jongeren met uiteenlopende achtergronden uit de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Gouda en Culemborg via een uniek masterclassprogramma klaargestoomd om als peereducators aan de slag te gaan.

Het bijbrengen van kennis en vaardigheden aan jongeren werkt veel krachtiger wanneer jongeren met dezelfde culturele achtergrond en leeftijdcategorie dit doen, een vorm van educatie die bekend staat als peereducation. Tijdens het masterclassprogramma ontvangen de 45 jongeren trainingen die hen in staat stellen om in projectteams in de eigen stad projecten uit te voeren om andere jongeren te empoweren.

In Nederland leven mensen met uiteenlopende achtergronden en culturen samen. Allerlei gebeurtenissen en incidenten, maar ook economische onzekerheid kunnen zorgen voor (culturele) spanningen tussen groepen en het terugtrekken van, met name jongeren, in de eigen groep. De peereducators zetten hun eigen kracht en kwaliteiten in om juist deze jongeren te betrekken in de samenleving.

De peereducators die het meest succesvolle project uitvoeren maken kans om als winnaar van de 'Peereducator Team of the Year' competitie in de schijnwerpers te staan! Bovendien krijgen de peereducators door deel te nemen aan het project de mogelijkheid om een omvangrijk netwerk op te bouwen in de eigen stad en een krachtige stap te zetten op de ladder van hun verdere carrière.

Jongeren tussen de 17 en 25 jaar die hun kwaliteiten willen inzetten voor andere jongeren hebben nog de mogelijkheid om zich aan te melden tot 31 januari 2011 via de website www.peereducator.nl of door een e-mail te sturen naar peereducator@mangostone.nl. Na aanmelding vindt er een selectieprocedure plaats om de beste kandidaten te selecteren voor deze uitdagende taak.