Normal_3904

AMSTERDAM (Novum) - Mari van de Ven is apetrots op zijn eigen opleiding. De Mari van de Ven Academy in Rijswijk, waar de visagist en haarstylist zelf les gaat geven, opent maandag zijn deuren.

"Ik vind het wel een kroon op mijn werk", vertelde Van de Ven maandag in Koffietijd.

Jaarlijks krijgen vijftien ROC-studenten de kans een extra jaar les te nemen op de Mari van de Ven Academy. Daar brengt de visagist ze de fijne kneepjes van het vak bij.

Volgens Van de Ven zijn de lessen broodnodig. "Zeker de haarlessen, dat is echt een ondergeschoven kindje op zo'n opleiding. En ze leren hoe ze ogen mooi moeten maken."

Van de Ven gaat het lesgeven combineren met zijn visagiewerk. "Ik ga twaalf masterclasses geven in een schooljaar en de meiden mogen een dagje met me meelopen. Ik hoef er gelukkig niet elke dag te zijn, dan zou ik ruzie krijgen met mijn cliënten."

Broodroof
De visagist verzorgt al jaren het uiterlijk van BN'ers als Wendy van Dijk en Sylvie van der Vaart.

Bang dat hij broodroof pleegt, is hij niet. "Iedereen heeft toch zijn eigen sterke en zwakke punten. Bovendien heeft het mij twintig jaar geduurd voordat ik de top bereikte. Wat is er nou mooier dan mijn kennis delen met de volgende generatie?"