Het Platform Beroepsonderwijs heeft samen met de MBO Raad de 12 genomineerden bekendgemaakt voor de Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs.

De 12 genomineerde innovatieprojecten op de zogenoemde ‘longlist' presenteren zich begin 2011 voor een jury die deze terugbrengt tot een shortlist van zes.

Uiteindelijk maakt de jury de keuze voor één van de projecten. Dit is de eerste keer dat er een nationale innovatieprijs beroepsonderwijs voor het mbo én een voor het vmbo is.

De prijsuitreiking vindt plaats op 24 maart 2011 tijdens Skills Masters in de Rotterdamse Ahoy. Skills Masters is het jaarlijkse beroepenevenement voor mbo'ers, vmbo'ers en werkzoekenden.

De Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs werd in 2007 voor het eerst uitgereikt aan het Friesland College voor meest innovatieve project in het beroepsonderwijs. In 2009 streek ROC Aventus met de eer.

De prijs werd ingesteld door Het Platform Beroepsonderwijs en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. De Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs staat nu onder auspiciën van de MBO Raad en Het Platform Beroepsonderwijs.

De prijs is bedoeld voor projecten die bewezen hebben innovatief te zijn en bij te dragen aan verbetering van het onderwijs aan studenten.

Klik hier voor een overzicht van de genomineerden.