Het Britse topmodel Kate Moss meent dat een model meer stijlkennis dan fysieke schoonheid nodig heeft. Moss wil daarom aspirerende modellen gaan opleiden, zo meldt de meldt de Belgische krant de Morgen.

"Ik zou dolgraag een modellenschool oprichten. Kate's Modelling School? Moss's Models? Ja, dat wordt het, Moss's Models,' aldus het supermodel. 'Je moet het modellenwerk als een vak zien. Vergelijk het met leraren: je kan de meest intelligente mens zijn, maar daarom ben je nog geen goede leraar. Ik ben heel klein en heb helemaal niet de perfecte lichaamsverhoudingen. Aan de Brazilaanse meiden kan ik niet tippen. Maar als je weet hoe met je lijf om te gaan, kom je er wel'.

Hard werken
Moss waarschuwt meisjes die model willen worden. 'Het is hard werk. Je kan in alle vroegte aankomen op een shoot, en om tien uur is die nog altijd niet begonnen, en de kans bestaat dat je er de volgende dag om vijf uur 's ochtends nog staat. Als de perfecte foto dan nog niet genomen is, kan je de volgende dag opnieuw beginnen", stelt ze in het magazine Company.

'Het is meer dan poseren en je lippen tuiten. Het is als dansen. Je moet ook een oog hebben voor kunst, en je goed inprenten dat het niet om jou draait. Je bent iemand anders en je gedraagt je als iemand anders'.

© Nationale Onderwijsgids