Studenten van opleidingsinstituut Profit in Zwolle hebben voedsel, verzorgingsartikelen en speelgoed ingezameld voor de Arme Kant van Pekela. Ze deden dit na de oproep van Wilma Swarts op PrachtigPekela.

De goederen en etenswaren zijn gisteren door Annet Zoutman en Otto Kerbof overhandigd aan boer Jan van Schot, die er kerstpakketten van gaat maken.

Annet Zoutman uit Oude Pekela volgt bij Profit een opleiding tot Sociaal Pedagogisch Werker. Ze werd zo geraakt door het artikel van Wilma dat ze gelijk actie ondernam en een oproep deed aan haar klasgenoten: "Neem op de laatste schooldag voor de vakantie allemaal iets mee, zodat we er voor Pekela mooie kerstpakketten van kunnen maken."

De respons was enorm. "Het was onvoorstelbaar hoe positief hier op werd gereageerd," zo laat Annet weten. "Iedereen had aan de oproep gehoor gegeven en de opbrengst was geweldig!"

De goederen en etenswaren zijn gistermiddag door Annet Zoutman en Otto Kerbof naar boer Jan van Schot gebracht. Hij is de coördinator van de Arme Kant van Pekela en zal de 'gift' toevoegen aan de kerstpakketten, die straks in de gemeente Pekela worden bezorgd.