Zo'n 25 etalages in de Javastraat zijn onder handen genomen door studenten van het Jan des Bouvriecollege, onderdeel van het ROC Amsterdam. Een publieksjury en een professionele jury hebben de mooiste etalages beoordeeld, zo meldt De Echo.

Vorige week zijn de prijzen uitgereikt. Woman's World wint de eerste prijs etalagewedstrijd Javastraat. De tweede prijs ging naar brillenwinkel Bollemeijer en Asgul kledingreparatie won de publieksprijs.

Ontwerper Jan des Bouvrie nam samen met stadsdeelwethouder Nevin Özütok eerder die dag zelf een kijkje bij de etalages in de Javastraat. In het gezelschap van stadsdeelwethouder Nevin Özütok liet De Bouvrie zich informeren door de studenten over hun aanpak en werkwijze. Ook gaf hij tips en verbeterpunten.

'Een goede etalage moet sober zijn, en de aandacht vasthouden', doceerde hij. Hij was echter zeer tevreden met de resultaten en bracht na afloop van het rondje langs de winkels samen met de stadsdeelwethouder, zijn stem uit voor de vakjury.

De Javastraat krijgt als drukke en gevarieerde winkelstraat steeds meer uitstraling, toch was het idee dat de presentatie van winkels beter kan. De studenten hebben met de winkeliers gesproken en zijn daarna aan de slag gegaan om de etalage naar de wensen van de winkelier in te richten. Op die manier konden de studenten de geleerde theorie in praktijk omzetten en de winkeliers kregen gratis hulp om hun etalage mooier te maken.