Workshops op scholen

Voor een school is het organiseren van een dagproject elke keer weer een grote opgave, de organisatie van een dagproject op een basisschool kost vaak ook veel tijd en moeite. Veel medewerkers van een basisschool hebben de tijd niet om zich, naast hun huidige werkzaamheden, te storten op de organisatie van een projectdag. Om die reden is het een goede keuze om de organisatie hiervan uit handen te geven aan een externe partij die hier veel ervaring mee heeft.

Dagproject.nl organiseert al meer dan 15 jaar lang kunstonderwijs op het primair onderwijs. De opgebouwde ervaring en de innovatieve kracht van het bedrijf zorgt elke keer weer voor een gaaf dagproject. Dagproject.nl heeft een breed aanbod aan dagprojecten, er zit altijd iets tussen wat aansluit op de wens van de basisschool. Dagprojecten worden dan ook altijd op maat georganiseerd, op basis van hoe de school het graag voor zich ziet.  

De Circusdag

Iedereen kent het circus, waarschijnlijk zelfs de leerlingen die op uw basisschool rondlopen. Echter zijn weinig mensen zich maar bewust van alle voordelen die circusactiviteiten kennen, circusactiviteiten dragen namelijk ontzettend bij aan de ontwikkeling van een kind. De Circusdag wordt in twee delen opgedeeld. De dag begint met het volgen van Circusworkshops, hier gaan de leerlingen aan de slag met het leren maar natuurlijk ook uitvoeren van de verschillende circusactiviteiten. Denk hierbij balanceren, goochelen, jongleren, acrobatiek en nog veel meer.

Hierop volgend werken de leerlingen, onder begeleiding van de workshopsdocenten, toe naar een grote circusvoorstelling. Deze voorstelling wordt, wanneer de omstandigheden dit weer toelaten, gegeven aan de ouders van de leerlingen! De circusvoorstelling wordt begeleid door een van de workshopdocenten, natuurlijk volledig verkleed in circuskleding.

Denkt u na het lezen van dit artikel “dit is iets voor onze basisschool?”. Neem dan vooral eens een kijkje op onze website: er zit gegarandeerd een leuk dagproject voor uw leerlingen tussen.