Normal_suez_voor_tbb_stuk640x-75

Bijna vijftig prachtige nieuwe beelden in de TechniekBeeldbank. Het resultaat van een fotoshoot bij SUEZ, een bedrijf voor afvalwerwerking. Een groep leerlingen van ’t Ravelijn, een middelbare school uit Steenbergen, figureerde als model. Voor SUEZ een vanzelfsprekende beslissing om de shoot binnen de bedrijfsmuren te laten plaatsvinden. Jan Verachtert, productiemanager bij SUEZ ReEnergy: “Wij vinden het belangrijk om leerlingen in aanraking te brengen met ons bedrijf. SUEZ biedt volop kansen voor jongeren die nu nog in de schoolbanken zitten. Daarom willen we een goed beeld schetsen van wat ze dan kunnen verwachten. Een fotoshoot als deze brengt dat prachtig in beeld”.

Diversiteit

Binnen SUEZ wordt waarde gehecht aan een divers team. Een goede mix van zowel jongere als oudere ervaren werknemers. Verachtert: “De gemiddelde leeftijd ligt nu best hoog, we streven naar een goede balans van leeftijden, een evenwichtig team. Om ervoor te zorgen dat kennis aan generaties overgedragen wordt. Vanuit de visie dat dat het beste resultaat oplevert.”

Afval als nieuwe grondstof

Verachtert erkent dat het binnenhalen van jonge mensen niet altijd makkelijk is. “We zitten met ons bedrijf tussen Antwerpen en Rotterdam. We moeten vechten om de juiste profielen aan te trekken en ervaren concurrentie van andere, misschien op het oog meer ‘sexy’ bedrijven, als Shell, Sabic en BASF. Maar, Verachtert ziet hierin ook een kentering. “De laatste jaren profileren we ons vaker op duurzaamheid. Afval wordt steeds meer gezien als nieuwe grondstof. Daar werken we met z’n allen hard aan. Met SUEZ ReEnergy leveren we een concrete bijdrage aan duurzaamheid in Nederland en de wereld door afval te verwerken tot energie , die weer kan worden hergebruikt voor diverse toepassingen. Zo wordt onze restwarmte in de tuinbouw ingezet bij een naburig kassencomplex maar ook in woonwijken en scholen als centrale verwarming.

Laten zien en ervaren

Het is volgens Verachtert belangrijk om de jongeren van nu te laten zien en ervaren hoe veelzijdig een baan in de afvalverwerking kan zijn, en dat ze bij SUEZ echt een verschil kunnen maken. “Daarom werken we regelmatig met stagiairs. We willen iedereen een kans geven te leren. En wanneer het van beide kanten bevalt, kan een stage resulteren in een vaste aanstelling. Jongens en meiden die nu nog in de schoolbanken zitten, zijn van harte welkom bij ons bedrijf. De foto’s die zijn gemaakt voor de TechniekBeeldbank spreken voor zich. Ik werk gewoon bij een fantastisch bedrijf!”.

Benieuwd naar de nieuwe beelden? Neem hier een kijkje.

(Dit artikel wordt aangeboden door TechniekTalent.nu)