CHE-studenten op audiëntie bij de paus in Rome

Theologiestudenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) hadden vorige week een ontmoeting met paus Franciscus in Rome. De studenten mochten bij de paus op audiëntie komen. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Student Marco Kruijsbergen was vooraf erg enthousiast, want de paus ontmoeten is geen alledaagse bezigheid. Studenten van de opleidingen theologie en godsdienstleraar gaan elk jaar naar Rome. Het gebeurde dit jaar voor het eerst dat ze een ontmoeting met de paus hadden. Dankzij hulpbisschop Everard de Jong mochten de studenten ook nog in het voorste vak zitten.

Audiëntie

De studenten bespreken de audiëntie achter de Sint-Pieterskerk. Bij de verschillende studenten zorgde de ontmoeting met de paus voor gemengde gevoelens. De man kwam betrokken over en kwam, ondanks zijn bronchitis, gewoon opdagen. Docent Cees Stavleu merkte ook wel wat vervreemding bij de studenten die protestants zijn opgevoed.

Theologiestudent Hannah de Koning kan dit alleen maar bevestigen. “Alle studenten van ons jaar zijn protestant, maar in de kern geloven we allemaal dat Jezus is gestorven voor onze zonden.”

Lectoraatbundel 

De studenten gaven de lectoraatbundel van de theologieopleiding aan de paus. Het boek gaat voornamelijk over heil in een tijd waarin mensen niet meer naar de kerk gaan. Bij de opleiding theologie zijn de studenten met dat onderwerp bezig. “Mogelijk komt het boek in een van de bibliotheken van het Vaticaan terecht. Dat is voor ons een middel om het heil van God verstaanbaar te maken als protestantse opleiding.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk