SPAR University gaat op hogescholen en universiteiten speeltjes EasyToys verkopen

Bij hogescholen en universiteiten zijn tegenwoordig seksspeeltjes te koop. Dat komt door een samenwerking tussen SPAR university en EasyToys. Het doel is vooral om het taboe op seksspeeltjes te doorbreken. Dat meldt SPAR university.

Jongeren tussen de 16 en 25 jaar hebben minder seks dan vroeger, dat blijkt uit een recent onderzoek. Maar, zo laten de jongeren weten, de behoefte aan seks is niet verdwenen. Martijn ten Berge, van SPAR university, wil een zo relevant en inclusief mogelijk assortiment aanbieden aan de studenten. Daar vallen ook seksspeeltjes onder. Door de spannende speeltjes op een zichtbare plek in de winkel te leggen, laat SPAR university zien dat zo’n speeltje gebruiken heel normaal is.

EasyToys assortiment 

De Universiteit Utrecht, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Vrije Universiteit in Amsterdam en de TU’s van Delft en Eindhoven gaan als eerste het EasyToys assortiment aanbieden in hun supermarkten. In het assortiment zitten de meest verkochte producten van EasyToys. Daarnaast zijn ook nog condooms, glijmiddelen en giftsets te koop. Als dit een succes blijkt te zijn gaan andere SPAR university-locaties ook de samenwerking met EasyToys aan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk