Studenten Tuindorp-West Complex snappen nu wel de noodzaak van renovatie

Ruim 70 procent van de studenten die wonen in het Tuindorp-West Complex in Utrecht is voor de renovatie van woningcorporatie SSH.  De studenten zaten eind oktober totaal niet te wachten op de renovatie, maar nu mag SSH toch in november beginnen. Dat meldt RTV Utrecht.

Student Timo woont al 3,5 jaar in de flat. Hij was niet erg enthousiast toen SSH de plannen vorig jaar in oktober rondmailde. SSH heeft volgens Timo nu meer uitleg gegeven en is het voor hem duidelijk waarom de flat vernieuwd moet worden.

Als afgestudeerde blijven wonen in studentenwoning 

SSH past ook nog eens de regelingen voor bewoners aan. Timo studeert dit jaar af, maar mag langer in zijn studentenwoning blijven wonen dan in eerste instantie de bedoeling was. Studenten krijgen nu zelfs langer de tijd om een nieuwe woning te vinden. SSH is een nieuw complex aan het bouwen aan de Burgemeester Fockema Andrealaan. Daar zou Timo met zijn huisgenoten blijven wonen, ook al hij allang geen student meer is.

Tijdelijk een nieuwe woonruimte 

De flats van het Tuindorp-West Complex zijn na vijftig jaar aan een grote renovatie toe. De SSH wil grotere woonkamers realiseren en de badkamers compleet vernieuwen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel tijdens de renovatie, maar dat betekent wel dat de studenten tijdelijk een nieuwe woonruimte moeten zoeken. Voor 15 oktober 2024 moeten ze hun huis uit zijn.

Herhuisvesting 

De studenten gingen uiteindelijk ook akkoord met het voorstel van de SSH over herhuisvesting. Studenten uit dit complex krijgen van de SSH voorrang op een woning of studio.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk