Studenten Zuiderzeeweg moeten straks midden in collegejaar hun kamer uit

Studenten die op de Zuiderzeeweg wonen in Amsterdam, moeten een half jaar eerder hun woning uit dan oorspronkelijk was afgesloten. Toen de studenten hun overeenkomst tekenden wisten ze dat ze uiterlijk december 2024 moesten vertrekken. Dat is nu vervroegd naar juni 2024. De studenten zitten straks midden in de afronding van hun collegejaar als ze moeten verhuizen. Dat meldt AT5. 

Er wonen nu zo’n 234 studenten op de Zuiderzeeweg. Ze moeten straks hun woning verlaten om ruimte te maken voor nieuwbouw. Dat wisten de studenten, maar verhuurder DUWO heeft ze onlangs laten weten dat ze een half jaar eerder hun woning uit moeten. De studenten die er nu wonen, maken bezwaar omdat de verhuizing midden in het collegejaar valt.

Leeg opgeleverd 

DUWO geeft aan tijd nodig te hebben omdat de gemeente Amsterdam het terrein in december 2024 leeg opgeleverd wil hebben. “We hadden het ideaal gevonden als de vertrekdatum zou aansluiten bij de opleverdatum van het eerste gebouw eind kwartaal 2025, dan was er een doorstroming mogelijk. Maar dat bleek helaas niet mogelijk”, aldus een woordvoerder van DUWO.

Latere verhuisdatum 

De studenten vragen om een uitstel van drie maanden, want dan kunnen ze in de zomer nog een verhuizing regelen. Op dit moment is het nog niet duidelijk of er mogelijkheden zijn voor een latere verhuisdatum.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk