Studentenkamers zijn acht procent duurder dan in 2022

Studentenkamers zijn 8 procent duurder dan een jaar geleden. Dat meldt Kamernet, een van de grootste zoekwebsites voor studentenkamers van het land. Dit jaar kost een studentenkamer gemiddeld 715 euro per maand, gemeten in juli.

Volgens Kamernet-topman Djordy Seelmann is er voor particuliere verhuurders "veel onzekerheid". Dat komt onder meer door de streng gereguleerde woningmarkt in Nederland en door het inperken van fiscale voordelen voor verhuurders. "We zien dat door deze onzekerheid particuliere verhuurders overgaan tot de verkoop van hun panden, en dat terwijl de vraag naar kamers onverminderd hoog blijft."

De vraag naar kamers is nog altijd het grootste in Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Studentensteden zoals Utrecht, Delft, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Nijmegen en Leiden zijn volgens Kamernet "bezig met een snelle inhaalslag".

Basisbeurs 

Daar moet ook bij vermeld worden dat studenten dit collegejaar weer een basisbeurs kunnen krijgen, waardoor mogelijk meer studenten zich in hebben geschreven voor een studie en dus een kamer zoeken.

Door: ANP