Bij de UIT is dit jaar de Communistische Jongerenbeweging wel welkom

De Communistische Jongerenbeweging (CJB) is vorig jaar ten onrechte uitgesloten van de intromarkt in Utrecht. De Utrechtse Introductie Tijd (UIT), de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht hebben daarvoor hun excuses aangeboden bij de CJB. Volgens week gaat de intromarkt weer van start en dan is de communistische beweging wel welkom. Dat meldt RTV Utrecht. 

De Universiteit Utrecht geeft toe dat het besluit om de CJB vorig jaar te weren van de informatiemarkt werd genomen ‘op basis van een verkeerde aanname’. Toen de CJB aangaf dat deze aanname niet klopte, is er geen andere beslissing genomen. “Het UIT-bestuur, Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht betreuren dat dit zo is gegaan en hebben daarom hun excuses aangeboden voor dit besluit”, aldus een woordvoerder.

Andere overwegingen 

De CJB denkt dat niet alleen Oekraïne zorgde voor uitsluiting op de intromarkt, maar ook dat andere overwegingen een rol hebben gespeeld. Daarbij doelt de CJB op het streven naar gratis en toegankelijk onderwijs, betaalbare huisvesting en onderwijs en wetenschap in dienst van de bevolking. De Universiteit Utrecht geeft hier verder geen commentaar op.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk