CDA wil speciale kamers voor hbo- en mbo-studenten in Overijssel

De provinciale tak van het CDA in Overijssel wil dat steden in die provincie kamers krijgen die alleen worden verhuurd aan jongeren die staan ingeschreven bij een onderwijsinstelling in die stad. Dat meldt RTV Oost. 

Studenten van studentenvereniging Pro Deo sliepen uit protest op de Brink in Deventer om aandacht te vragen voor het kamertekort. In Deventer is er namelijk een vestiging van hogeschool Saxion en mbo-instelling ROC Aventus. Bij beide onderwijsinstellingen staan ongeveer tienduizend studenten ingeschreven. In Deventer zijn er maar zeshonderd studentenkamers beschikbaar.

Iedere zomer een probleem 

Het CDA is bang dat er vanwege het kamertekort geen studenten meer richting Overijssel trekken om daar te studeren. Iedere zomer is er een probleem als studenten op zoek gaan naar een kamer. Het CDA stelde eerder al eens vragen over studentenhuisvesting. Dat gebeurde na een oproep van de Universiteit Twente. Zij gaven aan om niet meer in Enschede te gaan studeren vanwege het kamertekort.

Flexibele woningbouw 

Het CDA vraag daarom het college van Gedeputeerde Staten om studentensteden met een hbo en mbo te helpen met het vinden van oplossingen. Dat kan meer flexibele woningbouw voor studenten zijn, maar ook aanbod van andere woonruimten voor afgestudeerde studenten. Zij houden dan, als ze klaar zijn met hun studie, geen studentenkamer meer bezet. Dat zorgt weer voor een betere doorstroming.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk