Normal_11890

GRONINGEN - Het ultieme studentenhuis staat dit jaar in Den Haag. Studentenhuis ‘De Obrecht' aan de Obrechtstraat laat daarmee studentenhuizen ‘St. Joseph' uit Amersfoort en ‘OD119' uit Delft achter zich. De verkiezing werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd door Studenten.net.

De huizen in Amersfoort, Den Haag en Delft organiseerden donderdagavond een huisfeest, om 21.00 uur reed de Studenten.net Land Rover de Obrechtstraat in om het winnende huis te feliciteren met hun overwinning. De bekendmaking ging gepaard met de uitreiking van de cheque door de hoofdredacteur van Studenten.net en de overhandiging van een straatnaambord met de tekst ‘Studentenhuis van het Jaar 2012' voor aan de gevel van het huis.

Een van de bewoners, Marnix (26), student HALO aan de Haagse Hogeschool: "Eerlijk gezegd wisten we al een beetje dat we zouden winnen. Niet omdat we daar echt reden toe hadden, maar gewoon omdat we zo zijn. We zijn een hele hechte groep en níémand valt buiten de boot, hoe buiten de boot je ook valt. Maar toen ik de Studenten.net auto ook daadwerkelijk onze straat binnen zagen rijden...".

Prijzen
De huizen streden niet alleen om de titel ‘Studentenhuis van het Jaar 2012'. Het winnende huis gaat ook met alle bewoners op vakantie een zonnige Europese bestemming. Deze bestemming wordt binnen enkele weken bekend gemaakt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen