Normal_11790

HAARLEM - Hogeschool Inholland heeft de rapportage ‘Project 86' aangeboden aan de vaste Kamercommissie Onderwijs en het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Dit hersteltraject was in het leven geroepen nadat in 2010 aan het licht kwam dat een groot aantal hbo-studenten ten onrechte hun diploma hadden ontvangen. In 2011 volgde een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie.

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg), de grootste landelijke studentenorganisatie die de algemene belangen van meer dan een half miljoen studenten aan universiteiten en hogescholen behartigt, heeft per brief gereageerd op het verschijnen van het rapport.

"De rapportage betreft de weergave van het hersteltraject dat is ingezet na de geconstateerde problemen rondom de hogeschool. Het hersteltraject, dat onder andere bestond uit de commissie Maatwerk om de gedupeerde studenten een maatwerktraject aan te meten, was erop gericht om de geconstateerde deficiëntie van de 86 studenten weg te werken. Ook heeft Inholland een serie van masterclasses aan de groep van 1700 studenten van de vier probleemopleidingen aangeboden. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), dat eveneens als externe partij betrokken was, concludeert dat het hersteltraject naar tevredenheid is afgerond."

Het project mag dan tot tevredenheid stemmen, maar het is nog zeer de vraag of het als geslaagd mag worden bestempeld. Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra bevestigde namelijk naar aanleiding van een bericht in de Spits dat geen van de 86 studenten gebruik heeft gemaakt van het studieherstelproject. Dat meldt Nu.nl op basis van berichtgeving van het ANP.

''We hebben alles gedaan wat we konden. Met de betreffende studenten hebben we veel persoonlijk contact gehad. Het is nu een afgesloten hoofdstuk, we richten ons op een toekomst met goed onderwijs'', aldus Terpstra.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen