Normal_11762

EINDHOVEN - De eerste Dutch Technology Week begint op vrijdag 1 juni in Eindhoven.

Het wordt een week vol met evenementen, presentaties en ontdekkingsroutes in de slimste regio van de wereld. Tijdens deze week moet het publiek kunnen zien, voelen en ervaren wat de topprestaties op technologisch gebied van de regio zijn. Zowel de Fontys Hogeschool in Eindhoven als de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn bij dit evenement aanwezig.

Een keur aan festiviteiten
Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni is het Science Hack Day in gebouw R5 op de Fontyscampus aan de Rachelsmolen. Dit is een gratis evenement waar ‘Coders, Techies, Hackers, Artists, Nerds en Researchers' samenwerken in een team om tot een mooie resultaat te komen. Op zaterdag 2 juni kunnen (aanstaande) studenten een kijkje in de keuken van de technologische bedrijven in de regio nemen. Een groot aantal bedrijven stelt haar deuren open en er zijn speciale routes langs de technologische hotspots.

Op zondag 3 juni vindt de TU/eXperience 2012 plaats. Dit jaar zijn ook Fontys Technology & Innovation en Fontys PABO op het TU/e terrein van de partij. In samenwerking met ROC Eindhoven en TU/e worden er demonstraties gegeven en kan jong en oud zelf aan de slag. Alle activiteiten vinden op de TU/e-campus plaats. De thema's van deze TU/eXperience zijn energie, gezondheid en mobiliteit.

Klik hier voor meer informatie over de Dutch Technology Week.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen