Normal_11730

VLISSINGEN - Donderdag 31 mei organiseert het International Office van HZ de Pre-Departure avond. Om studenten goed voor te bereiden op het internationale avontuur, organiseert de HZ sinds zeven jaar deze avond. Er worden in totaal 200 studenten/ouders verwacht. Ieder jaar is deze avond een groot succes, want niet alleen de studenten maar ook hun ouders stellen het op prijs om vóór het vertrek naar het buitenland alle belangrijke zaken nog eens de revue te laten passeren.

Praktische informatie
Tijdens de Pre-Departure avond krijgen studenten die volgend jaar naar het buitenland gaan in het kader van hun studie, samen met hun ouders informatie over praktische zaken, zoals de goedkeuring van de vakken, aanvraag van beurzen, verzekering en tips over studiefinanciering.

Uitwisselen van ervaringen
Studenten die al eerder een internationale studie of stage hebben gevolgd, zullen er ook en zijn en delen hun ervaringen en geven advies en tips. Ouders kunnen dan ook directe vragen aan hen stellen. Via Skype wordt er een live verbinding gelegd met een aantal studenten dat op dit moment in het buitenland verblijft, zij vertellen over hun belevenissen tot nu toe. Ook zijn buitenlandse studenten aanwezig die momenteel als uitwisselingsstudent aan HZ studeren. Zij geven een beeld wat de HZ-studenten kunnen verwachten bij hun thuisinstelling.

Naar het buitenland tijdens de studie aan HZ
HZ heeft uitwisselingsovereenkomsten met zo'n 70 universiteiten en hogescholen over de gehele wereld. Dit geeft studenten de mogelijkheid om een semester in het buitenland te studeren zonder extra collegegeld te betalen. Stage lopen in het buitenland wordt ook steeds populairder bij de HZ-studenten. Voor studenten is het een unieke mogelijkheid om in aanraking te komen met andere (werk)culturen en contacten op te bouwen met mensen uit verschillende landen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen