Normal_11728

HAARLEM - Marnix Eysink Smeets, lector Public Reassurance aan Inholland, heeft samen met medeonderzoekers Hans Moors, Koen van 't Hof en Esther van den Reek Vermeulen de NSV-VBO Beleidsprijs ontvangen. Dat werd donderdag bekend tijdens de Dag van de Sociologie. De prijs is hun toegekend voor het rapport ‘Omgaan met de perceptie van overlast en verloedering - Een beknopt advies voor de bestuurspraktijk'.

"Vooral vanwege de sterke inbedding in sociaalwetenschappelijke theorie heeft de jury voor het adviesrapport van Marnix Eysink Smeets, Hans Moors, Koen van 't Hof en Esther van den Reek Vermeulen gekozen," aldus het juryrapport. Het winnende rapport werd geschreven in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. "Het betreffende onderzoek is uitgevoerd door een consortium van het IVA, dat gelieerd is aan de Universiteit Tilburg, mijn eigen praktijk en Inholland," lichtte Eysink Smeets eerder toe in het bericht waarin Inholland Communicatie melding maakte van de nominatie.

Kritisch en grondig
Een van de juryleden verwoordde zijn keuze voor het winnende rapport als volgt: "De auteurs zijn erin geslaagd om in korte tijd een even kritisch als grondig advies op te stellen, dat nu eens niet de oren laat hangen naar de dominante beleidsagenda , maar op basis van recente sociaalwetenschappelijke inzichten pleit voor een prudente, bescheiden en reflexieve vorm van beleidsvoering in het veiligheidsdomein."

"Het is de tweede nominatie voor mijn lectoraat tijdens dit studiejaar," zei Marnix bij het bekend worden van de shortlist van vier. "Eerder ontvingen we immers de Inholland Onderzoeksprijs." Met de NSV-VBO Beleidsprijs hebben beide nominaties van dit studiejaar tot een prijs geleid.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen