Normal_11648

EINDHOVEN - Honderd teams bestaande uit vijf Fontysstudenten krijgen maar liefst vijftig procent korting op een teamticket voor de Quiz Night XL ‘Science & Technology' die op vrijdag 8 juni in het Beursgebouw in Eindhoven plaatsvindt. Vanaf aanstaande vrijdag zijn de gereduceerde teamtickets verkrijgbaar bij Café Carrousel op De Markt in Eindhoven.

De Quiz Night XL is een perfecte gelegenheid om in teamverband ‘groter te denken' en in een gezellige sfeer bezig te zijn met technologie en techniek. Daarnaast wordt tijdens de Quiz Night XL een poging gedaan om het wereldrecord indoor quizzen te verbreken en is dit evenement de afsluiter van de eerste Dutch Technology Week (DTW).

Quizvragen
Alle vragen tijdens de Quiz Night XL worden zowel in het Engels als in het Nederlands gesteld. Elk team krijgt een stemkastje om mee te antwoorden. De vragen zijn gericht op de thema's ‘science' en ‘technology' maar worden breed ingestoken. Je kunt vragen verwachten over natuurkunde, scheikunde en biologie, maar zeker ook over gadgets, technologische innovaties en zelfs over films en muziek waarin beide thema's een rol spelen.

Optredens en prijzen
De quiz wordt mede gepresenteerd door de stand-up-comedians Greg Shapiro en Michael Orton-Toliver. Tussen de quizrondes door zullen er diverse artiesten optreden en de avond wordt knallend afgesloten met een afterparty van DJ Lady Aïda. Voor een flink aantal teams zijn er prijzen beschikbaar gesteld door diverse sponsoren, waaronder Philips, Eindhoven365, Brabant Open Air, de Effenaar, het Parktheater, Extrema Outdoor en Eindhoven Monopoly. De hoofdprijs is een lcd-tv ter waarde van 425 euro voor iedere speler in het winnende team.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen