Normal_11645

ROTTERDAM - Hobéon, een adviesbureau voor strategische vraagstukken van onder andere onderwijs- en kennisinstellingen, onderscheidt de bacheloropleiding International Business and Management Studies (IBMS) van de Hogeschool Rotterdam met het twee sterren AISHE-kwaliteitskeurmerk voor duurzame ontwikkeling.

Daarmee heeft Hogeschool Rotterdam de eerste duurzame IBMS opleiding in Nederland. Naast IBMS heeft binnen de hogeschool ook de opleiding Industrieel Product Ontwerpen het keurmerk: de meest duurzame opleiding in het Nederlandse hbo met dit niveau.

Duurzame opleiding
De opleiding IBMS leidt studenten op voor een carrière bij multinationals en internationaal georiënteerde bedrijven en instellingen. De opleiding richt zich op de vakgebieden, marketing en financieel management, waarbij de nadruk ligt op internationale handel.

De factor duurzaamheid is binnen verschillende vakken van de opleiding IBMS verweven en loopt als een 'groene' draad door de hele studie. Zo leveren studenten een bijdrage aan diverse duurzaamheids projecten op Europees niveau. Door studenten duurzaam op te leiden draagt de opleiding IBMS bij aan een verduurzaming van het internationale handelsverkeer in Nederland.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen