Normal_11640

HAARLEM - Studenten van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) aan Hogeschool Inholland Haarlem kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe CT-scanner. De scanner is geplaatst door Siemens Healthcare in het kader van een bijzondere samenwerkingsovereenkomst.

De SOMATOM Emotion zoals de nieuwe CT-scanner heet, is woensdag 16 mei officieel in gebruik genomen door de opleiding. "Alle hbo-opleidingen staan voor de uitdaging hun onderwijs optimaal te laten aansluiten op de beroepspraktijk," aldus Ans Hegeman, opleidingsmanager MBRT. "Dit vakgebied ontwikkelt zich zo snel dat we niet alleen moeten inspelen op de huidige stand van de techniek, maar ook op die van de toekomst."

Het doel van de samenwerkingsovereenkomst met Siemens Healthcare is ervoor te zorgen dat het onderwijs de komende jaren gelijke tred houdt met de snelle technologische ontwikkelingen. Die samenwerking gaat verder dan het op peil houden van de MBRT-praktijkruimte in Haarlem. Docenten kunnen met hun vragen terecht bij specialisten van Siemens en worden op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen, innovaties en research.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen