Normal_11639

TILBURG - De Denk Groter Debatreeks van de Fontys hogeschool is afgesloten met inspirerende en leerzame gesprekken met Albert Verlinde en Theo Maassen. De opnames vonden de afgelopen twee dagen plaats bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. De debatten worden eind mei en begin juni uitgezonden bij Omroep Brabant.

Albert Verlinde ging uitgebreid in op vragen over het opzoeken van de journalistieke grenzen en hoe hij daar zelf mee omgaat. Ook vertelde hij over zijn Brabantse afkomst, zijn eigen theaterproductiebedrijf en gaf hij tips over de voorbereiding op audities en hoe je jezelf kunt onderscheiden van de anderen. Zeer interessante kost dus voor studenten van entertainment-. journalistiek- of kunstopleidingen.

Bij het laatste Denk Groter Debat was de belangstelling van studenten erg groot. Theo Maassen blijkt onverminderd populair. Hoewel hij er regelmatig een grap tussendoor gooide, ging hij serieus en genuanceerd in op de vele vragen van de studenten en van presentator Marcel van Herpen die de cabaretier nog van vroeger bleek te kennen. Een korte samenvatting: verveling is goed voor je en kleiner denken heeft ook zijn voordelen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen