Man steelt 37 laptops uit gebouw van Haagse Hogeschool

Elvin D. (24) uit Den Haag is woensdag door de rechtbank tot vijf maanden cel veroordeeld vanwege de diefstal van 37 laptops uit de Haagse Hoogeschool in 2020. D. moet ook een schadevergoeding betalen van zo’n 44.000 euro. Er was eerder al vier maanden cel geëist. De 23-jarige medeverdachte Mohammed E. werd vrijgesproken van diefstal. Dat meldt Omroep West. 

De gestolen laptops hadden een totaalwaarde van 62.000 euro. D. was volgens het Openbaar Ministerie duidelijk te zien op camerabeelden van de Haagse Hogeschool. Ook de telefoon van D. zou rondom het tijdstip van de laptoproof bij zendmasten rondom de hogeschool en station Den Haag HS hebben aangestraald.

Laptops te koop aangeboden 

Op de zitting van twee weken geleden zweeg D. over de laptoproof. Volgens zijn advocaat was er onvoldoende bewijs, maar de rechter vindt dat het bewijs er wel is. De rechter laat meewegen in haar oordeel dat de verdachte laptops te koop had aangeboden. Dat bleek uit berichten op zijn telefoon. Daarbij vermeldde hij zelfs serienummers van de apparaten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk